Tanken sprider sig

Oj, vilken för- och emotdag detta blev!

Efter en helskön långlunch/middag med älskade vänner i en äkta svensk kolonistuga med försommarens alla dofter, underbart väder och samtal som spände från djupa religiösa spörsmål till hur man skulle kunna återuppfinna ”ta snöre”-traditionen och lyfta den till innovativa höjder – så kändes det outhärdligt att ens snudda vid tanken på att lämna detta.

Vad är väl ett boende i Frankrike mot goda vänner i Sverige? Vad är 300 soldagar, rimliga väntetider till vård, ljuvlig mat, gott vin och en mer tillbakalutad livsstil, jämfört med de människor man vill ha omkring sig?

Desto bättre då, att några runt bordet visade sig vara lika sugna som vi på att dra söderut och att vår långa sittning slutade med att vi samlades runt mobilerna och jämförde hus och lägenheter i Occitanie.

Dessutom enades vi om att Sverige ligger kvar, att vi ska göra det lätt att hälsa på hos varandra och att vi ska ha telefonabonnemang som gör det smidigt att hålla kontakten var vi än bor i Europa.

Och handen på hjärtat, så ses vi inte särskilt ofta nu heller. Vi bara vet att vi finns där för varandra och att vi sammanstrålar lite då och då när det passar. Det kommer vi att fortsätta göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s