Är det allvar nu?

Det har ju varit på gång länge, men nu börjar det bli allvar på riktigt.

Länge har vi trott att vi skulle kasta loss så småningom och enbart bo i husbilen. Och ha en adress i Alsace eftersom vi trivs där och det ligger precis mellan Medelhavet och Östersjön. I mitten mellan våra rötter i norr och vår längtan till syd.

Men efter en resa med husbil till Spaniens solkust i vintras insåg vi att vi ska ha en riktig bostad i solen och då är södra Frankrike vårt självklara förstaval. Om ett år kan vi börja de verkliga förberedelserna och om ytterligare ett år ska flyttlasset helst gå.

Men givetvis är vi redan ute på bostadssajterna och knarkar annonser emellanåt, och inte minst denna svala kristihimmelsfärdshelg då vi ställde in den planerade husbilresan och hängav oss åt drömmar. Eller planering, som vi föredrar att kalla det.

En del i planeringen är att starta en blogg. Bloggar har varit till fantastiskt stor hjälp i vårt eget sökande efter den perfekta platsen att bo på – eller den bästa kompromissen rättare sagt, för det är sällan man kan få allt här i livet.

Den här helgen har vi plötsligt fått för oss att Narbonne vore ett fint ställe att slå sig ner på. En rätt vardaglig stad av normal svensk storlek och med Canal de la Robine som går rätt genom stan. Det skulle väl passa oss bra, som nu bor vid Klarälvens strand i Karlstad sedan flera år.

Men så var det ju det där med blåsten. Trehundra soldagar per år och höga temperaturer, men också tvåhundra blåsiga dagar. Är det kul? Myggfritt blir det ju förstås.

Är ändå Herault, men sin korridor av relativ vindstillhet, att föredra? Är vi tillbaka hos vårt förra förstaval, Sète? För Marseillan har vi väl ändå avskrivit som en för liten ort. Eller?

Himla tur att det bara är en månad kvar tills vi åker ner och kan kolla runt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s